/ by /   Accesorii / 0 comments

Furnitură pentru bucătărie

Aspect frumos, iluminare corectă, planificare bine gândită- toate acestea sunt importante atunci când creați o bucătărie practică și ergonomică, dar este la fel de important să alegeți furnitura care poate ușura viața oricărei gospodine. Alegerea fitingurilor depinde complet de capacitățile și dorințele dvs., deși experiența celor care au comandat bucătării la prețuri diferite sugerează că, în acest caz, nu merită să economisiți prea mult. Deci, accesoriile de bucătărie includ:

• Mânere

• Suporturi pentru sticle

• Uscătoare de vase

• Tăvi pentru tacâmuri

• Balamale încadrate cu amortizare/fără

• Glisiere pentru sisteme de sertare

Mânere pentru mobilă. Acest accesoriu de bucătărie este adesea luat în considerare ultimul, deși este unul dintre cele mai importante, deoarece fără acesta mobilierul își va pierde funcționalitatea. Mânerele se aleg după calitate, material, comoditate și considerații estetice. În prezent, producătorii oferă o selecție largă de mânere de diferite forme, care iau în considerare toți indicatorii ergonomici și stilistici.

Suporturi pentru sticle. Scopul lor principal este depozitarea sticlelor și ustensilelor înguste înalte.

Uscătoare de vase. Fitinguri de bucătărie convenabile, simple și fiabile, în același timp destul de ieftine, vor salva orice gospodină de la un astfel de proces, cum ar fi ștergerea paharelor, farfuriilor, cănilor.

Tăvi pentru tacâmuri. Concepute pentru a stoca furculițe, linguri, cuțite, acum toate dispozitivele vor fi în perfectă ordine și la îndemână, dacă este necesar.

Balamale încadrate cu amortizare/fără. Sunt dispozitive de închidere necesare pentru a închide ușor ușile setului de bucătărie. Acest mecanism frânează ușor și silențios ușa înainte de închidere, astfel încât să nu lovească.

Glisiere pentru sisteme de sertare. Acestea sunt utilizate nu numai în bucătării, ci și în dulapuri, noptiere, comode și sunt împărțite în următoarele tipuri:

Cu role. Sunt folosite pentru mobilierul economic și clasa de mijloc și sunt cel mai ieftin tip de ghiduri.

Cu bile. Pentru tragerea sertarului, se folosesc rulmenți cu bile din oțel, care asigură o durată lungă de viață și o fiabilitate ridicată a structurii în sine. Sertarele alunecă complet, ceea ce este foarte convenabil în timpul funcționării.

Metaboxe. Acest sistem este conceput atât pentru sertarele standard, cât și pentru sertarele cu fronturi înalte. Sistemul este realizat din metal și se bazează pe utilizarea ghidajelor cu role, cu care sertarul este scos 2/3. În acest caz, partea de susținere a metaboxului este partea laterală a sertarului.

Tandemboxuri. Datorită acestui mecanism, sertarele funcționează fără probleme și se asigură funcția de extensie completă.

După modul de extensie:

Extensie parțială. Sertarul se extinde la distanța care se datorează caracteristicilor sale de design.

Extensie completă. Sertarul poate fi extras pe toată lungimea ghidajelor. Atunci când alegeți accesorii de mobilier, cel mai bine este să consultați un profesionist, dar în orice caz, ar trebui să alegeți produse de înaltă calitate, care să reziste mult timp și să ajute munca în bucătărie să fie ușoară și plăcută.